Apartmanház - Egészségcentrum és Wellness - Nagyberény

RÓLUNK

A projektgazda a Thermalkert Kft., a jelenleg bezárt, egykor Oázis Panzió néven működött fürdő és szálláshely ingatlanjának 100%-os tulajdonosa a Somogy megyei Nagyberényben.

Az 1994-ben történt megalakulása óta meghatározó jelentőségű volt a vállalkozás életében a nagyberényi termálfürdő működtetése, amely 2009. év tavaszáig fogadta a vendégeket.

Az területen lévő termálkút minősített gyógyvíz, az itt található B-8 (K-8) kataszterszámú kutat 2001-ben minősítette az Országos Gyógyhelyi ás Gyógyfürdőügyi főigazgatóság.

A telken jelenleg a főépület, egy kis, úgynevezett panzióépület, egy borospince és számos kiszolgáló épület található. A projekt keretében a meglévő főépület átalakításra és megújításra kerül, modern szálloda jellegű funkciókat kap. A kis panzióépület elbontásra kerül, helyén egy stílusában a meglévő épülethez illeszkedő, modern szárny jön létre, mely a meglévő résszel összeköttetésben szobáknak, apartmanoknak ad majd helyet és további szállodai funkciók otthonává válik. A projekt részét képezi, hogy az épületen belül termálvízre épülő wellness- és gyógyászati funkciók kerülnek kialakításra.

A projekt célja egy négycsillagos Apartmanház -Egészségcentrum és Medical Wellness kialakítása, ahol hosszabb, akár 21 napos kúrák keretében is gyógyulhatnak a pszoriázisban szenvedők, miközben egyedül vagy kísérőikkel együtt releváns turisztikai szolgáltatásokat is igénybe vehetnek.

Kényelmes és modern wellness részleg kerül kialakításra a széleskörű gyógyászati funkciók mellett, közösségi terek, csendes park, teniszpálya, borospince áll majd a vendégek rendelkezésére. A teljes épület akadálymentesített, megfelelő számú parkolóhellyel, akadálymentes szobákkal, parkoló elektromos autótöltő pontokkal, kerékpárbérlési lehetőséggel fog rendelkezni, felnőttek és gyermekek számára animációs szolgáltatást fog nyújtani, illetve állatbarát szolgáltatásokkal fog a vendégek rendelkezésére állni.

A projekt megújuló energiaforrásokat alkalmaz, rendelkezik majd innovatív, minden igényt kielégítő épületautomatikával és vállalatirányítási rendszerekkel.

A szálláshely szolgáltatáskínálata gazdag, valamint széleskörű partnerségi megállapodásokat kíván kötni a projektgazda.

A vállalkozás jelenlegi tulajdonosai elkötelezettek a helyi értékek helyben történő hasznosítása mellett (alapozva a régió adottságira, és alkalmazkodva a fejlesztési irányokra), fejlesztéssel, a korábbi panzió átalakításával egy közel 200 fő befogadására alkalmas 4 csillagos állandó és ideiglenes szálláshelyet kíván létrehozni.

A projekt létrehozásával bővül a Siófok környéki turisztikai szolgáltatások skálája, munkahelyek teremtődnek, valamint a parttól távolabb eső települések is részesülnek a Balatoni régió gazdasági eredményeiből. Tekintettel a medical wellness sajátosságára a létesíteni kívánt szálláshely a jelenlegi projekt keretében az egészségturisztikai- és wellness szolgáltatásfejlesztési elemek megvalósítására kerül sor.

A Thermákert Kft. elsődleges célkitűzése, hogy korábbi sikeres működésre alapozva, valamint a vállalkozás tulajdonosainak elkötelezettségére építve egy fenntartható módon működő létesítmény hozzon létre wellness-, valamint egészségturisztikai szolgáltatásokkal. Kiemelt célkitűzés, hogy a fejlesztés a régió adottságaira alapozva történjen meg.

Ennek keretében a fejlesztésre vonatkozó részletes tervek tulajdonosi jóváhagyásra sor került, a szükséges engedélyeztetési eljárások folyamatban vannak.